Üretim

Üretim

Zeytinyağı Üretim Tesisi (Yağhane)

Biri İtalyan Amenduni, biri yerli üretim Haus Marka kontinü sistem 100 er tonluk iki adet makinanın bulunduğu yağhanede, gelen zeytinler “iki faz” olarak hızlı bir şekilde işlenir. 27-30 derece arasında cidar sıcaklığı olan malaksörde yoğrulur, dekantöre yatay santrafüje alınır, burada yağ sulu pirinadan ayrılır ve seperatörlere aktarılır. Burada dikey santrafüj işlemi ile yağ içindeki sudan ayrıştırılır ve halis zeytinyağı olarak dinlenme tanklarına aktarılır. Buradan doluma alınırken filtreden geçirilir ve tortusundan ayrılır. Doluma (şişe ve teneke) hazır hale getirilir.

 

Salamura Zeytin Üretimi

Gemlik (Trilye) cinsi sofralık zeytinler, sezonunda özenle toplanarak fabrikaya getirilir. Çınarlı marka eleklerle elenip tasnif edilir, fiber tanklarda su ve tuz yardımı ile olgunlaştırılarak satışa hazır hale getirilir. Tüm aksamları krom olan modern (Çınarlı) makinelerle işlenerek el değmeden ambalajlanmaya alınır.

 

Nar Ekşisi Üretimi

Narlar toplanıp fabrikaya getirilir, yeni sistem nar taneleme ve sıkma makinesinde işlenerek, nar suyuna dönüştürülür. Dumandan, isten ve açık ateşten korunarak bakır kazanlarda, odun ateşinde, kaynatılarak saf ve katıksız Hatay’ın meşhur ve geleneksel nar ekşisine dönüştürülür.